FOTOS


Les Bordes

LA NOSTRA FAUNA I FLORA

Aquest any els primers en arribar varen ser aquesta euga amb el seu poltre
...
Flors ...


 i més flors..

                                                         
                                                    LA SALAMANDRA
 Té una longitud mitjana de 18 cm i la pell llisa. És inconfusible pels seus colors vius, fons negre amb taques grogues molt variables, indicador de les secrecions irritants que pot desprendre, cosa que li serveix de defensa davant els depredadors. Les poblacions s'estenen pel centre i sud d'Europa, des de Portugal fins als Carpats. Es tracta d'una espècie associada a hàbitats de boscos humits, i fa que les seves larves es desenvolupin en aigües molt netes. Té hàbits terrestres i nocturns. La reproducció és ovovivípara.
La salamandra està protegida per la legislació, però la destrucció o alteració de l'hàbitat són amenaces que l'afecten. Moltes supersticions associades a la salamandra en fan un ésser diabòlic o, si més no, nociu i resistent al foc.

Vaques, toros i els seus vedells


                      EL TRITÓ PIRINENC
Els adults fan de 10 a 15 cm de llarg dels quals gairebé la meitat corresponen a la cua, força aprimada. Tenen el dors color castany més aviat fosc i uniforme, de vegades amb alguna taca groga o una ratlla longitudinal groga a l'esquena. El ventre el té groguenc. A diferència d'altres espècies de tritons, l'adult no té cresta a l'esquena ni la cua. La larva, de color més clar amb taques fosques, sí que té cresta però només a la cua.
Es troba en ambdues vessants del Pirineu i en punts dels Prepirineus, normalment entre els 700 i els 2.500 m. A Catalunya, fora del Pirineu, hi ha petites poblacions aïllades al Montsec, les Guilleries i el Montseny.
Se'l troba sobretot en aigües netes, no excessivament corrents i no massa fondes, tot i que és capaç d'adaptar-se a basses, torrents, rierols, llacs i fins i tot abeuradors de bestiar. En general prefereix localitzacions obagues en cotes baixes i més assolellades a més alçada. És bastant aquàtic, però fora del període reproductor se'l pot trobar també fora de l'aigua. Es desplaça més caminant pel fons que nedant.


La Nostra Vall

Ja son aquí els voltors fent la seva feina..


644598944 (WhatsApp)